wtorek, 17 września 2013

Pleśniak

Yarrr!
Powiem Wam jedno - niebezpiecznie jest mieszkać z kimś, kto tak jak Ty lubi ciasta. :/ Dlaczego zapytacie? Sobie samej nie chce się niczego piec, co innego jak jest nas dwójka. ;) I tak oto powstał PLEŚNIAK. ;)

To szybkie i naprawdę łatwe w przyrządzeniu ciasto, jest naprawdę pyszne. :) Dawno go już u nas w domu nie było... oj dawno.

W celu jego przygotowania wystarczy posiadać poniższe produkty:
  • 1 kostka margaryny
  • 3 jaja
  • 0,5 kg mąki
  • 3 łyżki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1,5 kg jabłek
  • 1 szkl. cukru


Przygotowanie:
  1. Jabłka umyć, obrać i zetrzec na tarce.
  2. Pozostałe składniki zagnieść. Ciasto podzielić na 4 części, z czego 3 wyłożyć na blachę, a 1 włożyć do zamrażarki.
  3. Na ciasto wyłożyć starkowane jabłka.
  4. Białka ubić z 1 szklanką cukru. Pianę wyłożyć na jabłka.
  5. Na białka, zetrzeć na tarce, ciasto z zamrażalnika.
  6. Piec przez godzinę i 15 minut w 180 °C.


Smacznego!!! :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...