czwartek, 25 kwietnia 2013

Jajka sadzone na szpinaku

Yarrr!
Dziś przedstawiam Wam proste, szybkie i bardzo żelaziste śniadanko pirata, polecane szczególnie dla anemików. ;) Oto JAJKA SADZONE NA SZPINAKU. :)

Jak je przygotować? Nic prostszego!
Potrzebne Wam będą jedynie: 
  • szpinak (świeży lub mrożony - ja użyłam tego drugiego); 
  • jajka; 
  • przyprawy, tj. czosnek, sól, pieprz; 
  • masło.

    Przygotowanie:
    1. W rondelku lub na patelni rozpuścić masło.
    2. Wrzucić szpinak i poddusić go z masłem.
    3. Dodać świeżo wyciśnięty czosnek oraz przyprawy i ponownie poddusić.
    4. Wybić na wierz jajka, przykryć pokrywę i pozostawić do momentu ścięcia się białka.

    Voilà!!! :) 

    Smacznego!!! :)


    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...