czwartek, 28 marca 2013

Rafaello

Ahoy!
Przedstawiam Wam dziś przepis na bardzo proste w wykonaniu RAFAELLO.

Potrzebne Wam będą:
I. Ciasto:
  • 0,5 kg mąki
  • 1 margaryna
  • 3/4 szkl. cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • 4 żółtka
II. Masa:
  • 0,5 litra kwaśnej śmietany
  • 20-25 dkg wiórek kokosowych
  • 1 szkl. cukru
  • 4 białka

Przygotowanie:
I. Ciasto:
  1. Zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao. 
  2. Włożyć obie części do lodówki na ok. 0,5 godziny.
II. Masa.
  1. Wszystko wrzucić do garnuszka i gotować ok. 5 minut ciągle mieszając.
  2. Do ostudzonej masy dodać pianę ubitą w białek i dokładnie wymieszać.
III. Pozostałe przygotowania.
  1. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, potarkować na nią ciasto jasne, następnie wyłożyć na nią masę i potarkować ciasto ciemne. Piec ok 40-60 minut w temp. 180 °C.

Smacznego!!! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...