czwartek, 10 stycznia 2013

Pasta jajeczna

Ahoj Żeglarze!!!
Znudziły się Wam tradycyjne kanapki z mięsem lub serem? Macie może ochotę na coś innego? Oto mega prosty i smaczny sposób na urozmaicenie kanapki - PASTA JAJECZNA.


W celu jej przygotowania potrzebujecie jedynie takich oto składników:
  • 2-3 jajka ugotowane na twardo
  • ok. 5 plasterków jakiegoś mięska (np. szynka czy polędwica)
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz

Przygotowanie:
  1. Jajka i mięso pokroić jak najdrobniej i wrzucić do miseczki.
  2. Dodać do tego majonez i przyprawy i dokładnie wymieszać.
Gotowe!

Smacznego!!! :)


PS. Można tu także dodać inne składniki - to jest po prostu taka bazowa wersja pod inne wersje pasty. Osobiście próbowałam jeszcze wersji ze szczypiorkiem, z papryką i z zielonym groszkiem. Każda smakowała równie dobrze.
Wersja ostateczna zależy tak naprawdę od Was. :)



4 komentarze:

  1. Wygląda smakowicie... Uwielbiam jajka na twardo i w ogóle jajecznicę. Z chęcią zrobiłabym sobie zaraz tę pastę, ale wczoraj wykorzystałam ostatnie trzy jajusia na jajecznicę i nie mam z czego :( Poczekam aż jakaś dobra dusza kupi jajka, bo u mnie w nocy spadł śnieg i za nic nie chce mi się dziś wychodzić z domu :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja także uwielbiam jaka pod każdą postacią. A ta pasta często u mnie gości ze względu na prostotę wykonania, jak i świetny smak. :)

      Usuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...