wtorek, 5 maja 2015

Blok bez mleka w proszku i bez pieczenia

Na sto tysięcy ściętych rybich łbów! ;)
Dziś pokażę Wam przepis na coś, co można przygotować nie mając kuchni, albo jak my - prowizorkę kuchni. :P Oto BLOK BEZ MLEKA W PROSZKI I BEZ PIECZENIA.

Składniki :
    • 400 g cukru pudru
    • 2 jajka
    • kostka margaryny
    • 2 łyżki kakao
    • 2 budynie czekoladowe lub waniliowe
    • herbatniki
    • bakalie

    Przygotowanie :
    1. Margarynę rozpuścić i ostudzić.
    2. Dodać jajka, kakao, cukier i budyń (sypki, prosto z paczki).
    3. Wymieszać na gładką masę.
    4. Herbatniki pokruszyć i wraz z bakaliami dodać do reszty.
    5. Przełożyć do blaszki (keksówki) i wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.

    Co prawda ten blok jest dość miękki, ale za to nadrabia smakiem, ponieważ jest naprawdę dobry. Nie to co tradycyjna wersja, ale przy posiadania bez-mlekowego jadka, czasem trzeba poszukać kompromisowych wyjść. :P


    Smacznego!!! :)



    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...