Dziś podzielę się z Wami tak prostym przepisem, że jego zrobieni zajmuje naprawdę niewiele czasu, a rezultat przechodzi sam siebie - ciacho inne od standardowych, a zarazem tak smaczne, że na bank do niego wrócę.
Składniki:
- 2,5 szkl. mleka
- 20 dag wiórków kokosowych (1 opakowanie)
- 3/4 szkl. cukru
- 200 g margaryny
- 1 budyń waniliowy
- 1 słoik dżemu lub powideł (najlepiej śliwkowych lub porzeczkowych)
- 1 paczka wafli
- 1 paczka okrągłych biszkoptów
Przygotowanie:
- Mieszamy ze sobą pół szklanki mleka i budyń.
- Pozostałe mleko gotujemy z cukrem.
- Wsypujemy wiórki kokosowe i gotujemy do momentu, aż masa zgęstnieje.
- Rozmieszany budyń wlewamy do gotującej się masy i zagotowujemy wszystko.
- Po ugotowaniu zakrywamy masą foliową torebką, aby wiech nie pokrył nam się skorupka i pozostawiamy do ostudzenia.
- Zimna masę ucieramy z miękką margaryną.
- Układamy w tej kolejności: wafel - dżem - wafel - połowa masy kokosowej - biszkopty - druga połowa masy kokosowej - wafel - dżem - wafel.
Smacznego!!! :)
jadłbym...
OdpowiedzUsuńJak zrobię je kolejnym razem, to zaproszę Cię na kawałek. ;)
Usuń