niedziela, 20 marca 2016

Wafle z dżemem, biszkoptami i masą kokosową

Ahoy morska braci! :)
Dziś podzielę się z Wami tak prostym przepisem, że jego zrobieni zajmuje naprawdę niewiele czasu, a rezultat przechodzi sam siebie - ciacho inne od standardowych, a zarazem tak smaczne, że na bank do niego wrócę.

Składniki:
  • 2,5 szkl. mleka
  • 20 dag wiórków kokosowych (1 opakowanie)
  • 3/4 szkl. cukru
  • 200 g margaryny
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 słoik dżemu lub powideł (najlepiej śliwkowych lub porzeczkowych)
  • 1 paczka wafli
  • 1 paczka okrągłych biszkoptów

Przygotowanie:
  1. Mieszamy ze sobą pół szklanki mleka i budyń.
  2. Pozostałe mleko gotujemy z cukrem.
  3. Wsypujemy wiórki kokosowe i gotujemy do momentu, aż masa zgęstnieje. 
  4. Rozmieszany budyń wlewamy do gotującej się masy i zagotowujemy wszystko.
  5. Po ugotowaniu zakrywamy masą foliową torebką, aby wiech nie pokrył nam się skorupka i pozostawiamy do ostudzenia. 
  6. Zimna masę ucieramy z miękką margaryną.
  7. Układamy w tej kolejności: wafel - dżem - wafel - połowa masy kokosowej - biszkopty - druga połowa masy kokosowej - wafel - dżem - wafel.

Smacznego!!! :)



2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...