Znudziły się Wam tradycyjne kanapki z mięsem lub serem? Macie może ochotę na coś innego? Oto mega prosty i smaczny sposób na urozmaicenie kanapki - PASTA JAJECZNA.
W celu jej przygotowania potrzebujecie jedynie takich oto składników:
- 2-3 jajka ugotowane na twardo
- ok. 5 plasterków jakiegoś mięska (np. szynka czy polędwica)
- 2 łyżki majonezu
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- Jajka i mięso pokroić jak najdrobniej i wrzucić do miseczki.
- Dodać do tego majonez i przyprawy i dokładnie wymieszać.
Gotowe!
Smacznego!!! :)
PS. Można tu także dodać inne składniki - to jest po prostu taka bazowa wersja pod inne wersje pasty. Osobiście próbowałam jeszcze wersji ze szczypiorkiem, z papryką i z zielonym groszkiem. Każda smakowała równie dobrze.
Wersja ostateczna zależy tak naprawdę od Was. :)
Wygląda smakowicie... Uwielbiam jajka na twardo i w ogóle jajecznicę. Z chęcią zrobiłabym sobie zaraz tę pastę, ale wczoraj wykorzystałam ostatnie trzy jajusia na jajecznicę i nie mam z czego :( Poczekam aż jakaś dobra dusza kupi jajka, bo u mnie w nocy spadł śnieg i za nic nie chce mi się dziś wychodzić z domu :P
OdpowiedzUsuńJa także uwielbiam jaka pod każdą postacią. A ta pasta często u mnie gości ze względu na prostotę wykonania, jak i świetny smak. :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńA co? Że niby mnie nie stać?! :P
Usuń